(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Výborná kuřecí stehýnka,pečená se zelím

Potřebné ingredience
6 až 8 kuřecích horních stehen,10dkg anglické slaniny,1sklenice(či 2)sterilovaného zelí od Hamé
Postup přípravy
Velmi jednoduchý,rychlý recept,ale neskutečně dóó´brýýýý pokrm!Dno zapékací mísy pokryjeme angl.slaninou,vložíme stehýnka,posypeme kořením(já používám Zlaté kuře)na to vylejeme sklenici zelí i s nálevem a vměstnáme do mezer,aby se stehýnka se shora opekla.Dle potřeby podlévám.Někdy pro chuť přidávám hořčici,která se zelím vytvoří výbornou šťávičku.Dáme do vyhřáté trouby,pečeme dozlatova.Mně osobně chybí víc zelí,tak teď si tam přidávám co se vejde...Kuře zmizí během odpoledne!

před troubou

po troubě!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

KAČURA
(upraveno)
8. 1. 2009, 9:41
Tak včera jsem dělala a opravdu výýýýýýýborné
použila jsem i hořčici a šťávička opravdu výborná,k tomu bram,knedlíček a pivíčko,to vše v půl osmý večer a bylo po novoročním předsevzetí nejíst večer
ale z trouby šla taková vůně že to nešlo odolat.Díky za vložení skvělého receptíku









nahlásit
Carcooolka
(upraveno)
1. 1. 2009, 21:31
Jde to dělat i s červeným zelím?
nahlásit

Janžurka
(upraveno)
8. 1. 2009, 23:13
@Carcooolka
jo...zelí má akorát po tepelné úpravě vyblitou barvu...ale chutná stejně





nahlásit

Beata27
(upraveno)
3. 9. 2007, 8:53
Musím pochválit za úžasný recept,oblizujeme se ještě teď, přidala jsem hořčici,jak jste psala a fakt bomba, díky za recept.

nahlásit

Janžurka
(upraveno)
4. 9. 2007, 7:10
@Beata27
To jsem ráda,že se to povedlo!!!Vlastně není co zkazit!






nahlásit

judunaja
(upraveno)
2. 9. 2007, 20:43
Díky za nápad, já to dělala z vepřového. Přímo skvostné

nahlásit

jitkafaiglova
(upraveno)
2. 9. 2007, 8:53
známe to taky, ale ještě s tymiánem, musí se s ním, ale opatrně, je moc voňavej, jinak je to





nahlásit

sulipupi
(upraveno)
9. 8. 2007, 12:21
Je to mňamka, my to děláme ještě tak, že na konci pečení ve smetaně rozmícháme nastrouhaný eidam (nebo nivu) a zalijeme tím celý pekáč a ještě chvíli zapečeme.
nahlásit

Janžurka
(upraveno)
12. 8. 2007, 10:59
@sulipupi
Tak pro změnu také vyzkouším,díky za tip!

nahlásit
Vuruk
(upraveno)
9. 8. 2007, 9:36
Také jsem vyzkoušela a je to fakt mňamka!!






nahlásit

Janžurka
(upraveno)
16. 8. 2007, 9:51
@Vuruk
Děkuji za pochvalu!


nahlásit
regis
(upraveno)
29. 7. 2007, 13:50
diky za recept,taky nam chutnalo a priste prihodim urcite jeste jedno zelicko.
nahlásit

Janžurka
(upraveno)
30. 7. 2007, 9:26
@regis
Děkuji za chválu...a pívo k tomu taky dobrý!!!!
Já si budu muset koupit hlubší mísu,neb mně se tam zelí už víc nevleze a taky mi chybí...


nahlásit

smíšek
(upraveno)
29. 6. 2007, 22:20
Já ještě přidávám čabajku nakrájenou ona pustí šťávu a je to pikantnější milujeme tuto baštu někdy naplním celé kuřátko dovnitř dám část zelíčka s čabajkou a zbytek nasypu nahoru a je to taky super

nahlásit

konvalinka30
(upraveno)
29. 6. 2007, 16:16
Já jsem zkoušla najdříve kuřecí stehna a pak mi napadlo, že vepřové by mohlo být chutnější. Tak jsem dala vrstvu kysaného zelí, pak slaninu, cibuli, krkovici na plátky posypanou vegetou, kmínem a pepřem, zase cibuli a zelí jako poslední vrstvu, Trochu podlít, pár kousků másla a šup s tím do trouby. Byla to naprostá fantazie.

nahlásit
joušín
(upraveno)
29. 6. 2007, 15:56
Já to udělala včera k obědu a výýýýýýýýýýýýýýýýýýýbornééééééééééééé díky za tip




















nahlásit

Janžurka
(upraveno)
30. 6. 2007, 8:42
@joušín
To jsem ráda,my se toho také můžem UJÍST!!!

nahlásit

Monadelka
(upraveno)
28. 6. 2007, 12:19
Dnes jsem vyzkoušela a musím říct že nám všem moc chutnalo
Tenhle receptík se u nás hned zabydlel.






nahlásit

hadriky
(upraveno)
25. 6. 2007, 16:59
Toto už jsem zkoušela s kysaným zelím, ale ze sterilovaným ještě ne. Budu muset otestovat, vypadá to dobře



nahlásit

vseta
(upraveno)
25. 6. 2007, 16:53
Také to dělám a jako přílohu k tomu milujeme bramborové knedle

nahlásit

Modama
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:55
Chci se jen zeptat,co k tomu za přílohu??? Recept vypadá bááááááječně.

nahlásit

Janžurka
(upraveno)
25. 6. 2007, 21:53
@Modama
Já přílohy moc nemusím,ale je to víc jako pečené kuře,než "knedlovepřozélo",tak se brambor vařený,nebo americký hodí též.
A nébó


nahlásit

Anula
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:37
Výborné! Já ještě přidávám cibuli, na slaninku plátky česneku a podlévám střídavě vodou a smetanou. Je to pak super šťavnaté
.

nahlásit

Boban1
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:26
Tohle je fakt výborné, také dělám, ale zelí podusím na osmahnuté cibulce, trošku přisladím a nejdříve stehýnka "přikryju" zelím a ke konci pečení ho sundám ze stehýnek, aby se opekly. Dělám k nim brambor. knedlík a osmahnutou cibulku, celá rodina se normálně "odrovná" a pak jen funí...mňam..


nahlásit

Janžurka
(upraveno)
28. 6. 2007, 10:05
@Boban1
Tak dnes tam dám taky cibulku,alespoň nějaká změna,když to dělám,na přání rodiny,v tomto týdnu už podruhé!

nahlásit

Vlastina.K
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:11
Zelíčko já můžu,mňam

nahlásit

keltka
(upraveno)
25. 6. 2007, 14:13
tak to vypadá nádherně

nahlásit